Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

We werken aan nieuwe expo’s. Sommige zalen zijn daarom gesloten tot 16 mei.
Vandaag open van 09:30 tot 17:30
plan je bezoek

Lagere school

Rondleidingen
1,5 uur € 60
Word een ontwerper
1e – 2e leerjaar

Kinderen worden omringd door gebruiksvoorwerpen, maar toch staan ze er zelden bij stil hoe al die handige objecten ontstaan. De stoel waarop ze zitten, het bed waarin ze slapen, hun boekentas, pennenzak en broodtrommel… wie heeft al die dingen bedacht en gemaakt? Tijd om het op speelse manier te ontdekken. We laten de klas fantaseren, tekenen en kennismaken met verschillende materialen. Zo ontdekken ze alle skills van een volleerd designer. Wie weet zit de nieuwe Van de Velde wel in je groep?

Reserveer nu

Bezoek Design Museum Gent met je lagere school
Welkom in mijn huis!
1e – 2e leerjaar

In deze rondleiding speciaal voor klassen met anderstalige kinderen, leren onze jongsten al spelend over alle voorwerpen thuis. We vullen in groep een huis met speelgoedmeubels en leren zo waar de kelder is, hoe de onderdelen van een stoel heten en welke voorwerpen in welke kamer horen. Daarna lopen de binnenhuisarchitecten in spe met schetsboek in de hand door het museum. Ze kijken, fantaseren en laten hun creativiteit de vrije loop. Zo keren ze als volleerd ontwerper terug naar de klas.

Reserveer nu

Op zoek naar dieren
3e – 4e leerjaar

Een zoo zijn we niet en toch schuilen er heel wat dieren binnen onze muren. Aan jouw klas om ze allemaal te ontdekken in onze designjungle. Van objecten in de vorm van een beest, tot exotische prints en voorwerpen gemaakt uit dierlijke materialen. Wie vindt de goed verstopte muis?

Reserveer nu

Vlinderstoel
Het zit erop!
5e – 6e leerjaar

Tijd voor de stoelendans. Met korte omschrijvingen sturen we de leerlingen in kleine groepen op zoek naar hun stoel. Die mogen ze achteraf voorstellen aan de klas. Leren ze meteen ook kritisch nadenken en argumenteren. Zo wordt een alledaagse stoel plots een bron van inspiratie.

Reserveer nu